fbpx

7 april 2012 – behalen X-pert pole instructor

NEW YORK – Na een cursus van 18 uur en het slagen voor een schriftelijk en praktisch examen mogen Pole Tricks, Pole Fun en Sarahcademy zich nu de enige X-pert Pole Instructors van België noemen.

Wat betekent dat nu? En welke impact heeft dat op de lessen?
In de x-pert training kwamen de technieken aan bod uit level 1 + level 2. (Eerste 3 tot 4 cursussen bij Pole Tricks). Stap voor stap werd de veiligste manier verklaard om deze in de les aan te leren.
Spottingtechnieken (hoe een leerling te ondersteunen) werden ook aangeleerd. Dit komt de veiligheid natuurlijk alleen maar ten goede en zo zijn de leerlingen extra veilig in de handen van de juf.
Niet alleen acrobatie, maar ook floorwork en spins kwamen uitgebreid aan bod. Hierdoor ga je niet meer naar huis met afzonderlijke moves, maar met volledige combinaties.
Een ander belangrijk aspect uit de cursus was controle. Als een bezetene naar de paal springen, is uit den boze. Beheersing en controle van het lichaam zijn een must. Je beweging oogt niet alleen mooier, het risico op blessures verkleint ook aanzienlijk.
De opwarming en het begin van de les focust op deze controle door middel van korte krachtoefeningen. Wekelijks zal je je eigen groei zien en voordat je het weet, hang je als een pro ondersteboven.